Persiska mattor

Köp en persisk matta online

Kelimmattor

När du skall välja en typ av matta som kommer att passa i hemmet till olika saker, så är kelimmattor något som du skall titta på, då den är en orientalisk matta och vävs mestadels av nomader och den används till många olika saker vilket gör kelimmattor så speciella. Du har säkert sett en kelimmatta på en vägg och tyckt att det ser otroligt vackert ut, men du kanske inte ha vetat vilken typ av matta som du kan använda till olika saker. En kelimmatta kan du använda till så många olika saker som att lägga den på golvet, sängen, bordet, picknick matta eller sätta upp den på en vägg som kommer att göra ett rum lyxigt orientaliskt.

Vävtekniken som används vid tillverkningen av kelimmattor är mest geometriska eftersom den begränsas av vävtekniken som används för att tillverka kelimmattor, men det finns en del som har lugg och inknutna detaljer som du kan hitta hos välsorterade butiker mest på internet som säljer kelimmattor. Materialet som används är huvudsakligen är ull viket gör kelimmattor väldigt tåliga och kommer att hålla i många år.

Köp Kelimmattor här:

Namnet kelim kommer ifrån en teknik som mattan är vävd med från början, men i dagens läge så använder man namnet för nästan alla mattor som är flatvävda och då kommer från orienten.
De intressants med en kelimmatta är att på grund att den är vävd från olika håll gör att färgerna på mattan många gånger uppfattas olika beroende från vilken vinkel du ser på den, vilket gör att man aldrig kommer att tröttna på kelimmattor då de ger dig något nytt och vackert att se på varje dag.

Kelimmattor har för det mesta en ojämn form och ändrar färg beroende vilken vinkel du tittar på den, vilket gör den väldigt charmig. Men det finns också kelimmattor som är plana så att du kan välja vilken typ som passar dig bäst. När du skall köpa en kelimmatta så skall du titta runt noga så att du köper en i original och ingen kopior som det finns många av där ute, vilket gör att kelimmattan tappar sin skönhet.
Det finns många olik bra butiker på internet där du kan hitta kelimmattor i original som carpetvista.se vilket har hundratals olika varianter och priser, samt storlekar.

Tipset är att du skall ta dig tid när du skall köpa en kelimmatta och också tänka igenom vad du skall placera den, så att den kommer att passa i ditt hem på bästa sätt. Du skall känna harmoni och lugn av en kelimmatta så kolla runt först och se ditt köp av mattan från orienten som en investering då den kommer att hålla troligen hela din livstid om du sköter om den på rätt sätt.

Persiska mattor © 2014 Frontier Theme